Herkomst
De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Japan en Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.
Hoe bewaar ik losse thee?
Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Hoe zet ik groene thee?
Zet u groene thee dan is het belangrijk dat u het water na het koken laat afkoelen tot 70-80C graden. Gebruikt u kokend heet water dan zal de groene thee bitter en wrang smaken.
Doe u thee in een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.