groenerooibos

Groene rooibos

 16,67 60,11

Groene rooibos heeft een milde smaak en is lichter vergeleken met de klassieke rooibos met zijn sterke en volledige smaak. Groene rooibos is bovendien volledig cafeïne-vrij.

SKU: Niet beschikbaar
Wissen

Beschrijving

Groene Rooibos

Groene rooibos is afkomstig van dezelfde struik als de normale rooibos. Deze rooibos wordt niet gefermenteerd en blijft daardoor groen. Omdat het niet gefermenteerd is, behoudt Groene Rooibos meer anti-oxidanten dan de gewone rooibos, daarnaast is de groene rooibos lichter van kleur en licht fruitig van smaak.


Herkomst rooibosthee

De rooibosplant groeit uitsluitend in Zuid-Afrika. De naaldjes van de plant verkleuren tijdens het verwerkingsproces van groen naar rood. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes. Hoe meer naald en hoe minder tak, hoe beter de smaak en kwaliteit van de rooibosthee.


Hoe zet ik rooibosthee?

Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.


Hoe bewaar ik losse thee?

Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar